Corvina Enoteca

Befinner mig i Stockholm några dagar. Fru B bor och jobbar här i veckorna nu och jag passade på att åka upp en helg istället för att hon ska åka fram och tillbaka hela tiden. Det passar sig även så bra att mitt jobb har kontor i huvudstaden och jag kan arbeta härifrån några dagar.

Efter jobbet igår dröjde det någon timme tills jag skulle möta upp B och jag passade på att fördriva lite tid med att besöka Corvina Enoteca som jag läst så mycket gott om i diverse bloggar.

bild

Det var bara jag där till en början och jag slog mig ner vid ett av de små borden på trottoaren utanför. Den utomordentligt trevliga (och duktiga) sommelieren föreslog Schubert Pinot Noir från Nya Zeeland när jag nämnde att jag skulle kunna tänka mig en Pinot. Underbar, är mitt omdöme. Sval, ren och len men med bra syra! Ganska lagom fatkaraktär med lite jordgubbe och vinbär. Lite multna toner trots ungdom. Finns i bolagets beställningsortiment tipsade han om och jag kommer definitivt beställa några flaskor.

Kan varmt rekomendera Corvina Enoteca!

 

Posted in Uncategorized

Mormors förkylningsdryck

Är hemma från jobbet idag, ont i hals och allmänt hängig. Kom att tänka på när jag och min bror var små och vi hälsade på mormor och morfar på gården mitt ute bland de skånska fälten. Mormor brukade då pressa citron och apelsin och blanda detta med socker och värma upp för att sedan ge oss att dricka. Det var både som förebyggande mot förkylning och som bot om vi var förkylda. Tänkte att något sådant hade ju varit gott, och kanske nyttigt, nu när man mår som man mår. Jag gjorde två egna varianter, en till frukost och en till lunch. Den sistnämnda med honung och bourbon blev nog bäst. Om det sen hjälper är en helt annan femma.

Variant 1
– Pressa 2 apelsiner och 2 lime i en kastrull
– Rör i lite socker (börja med lite och smaka av tills nöjd)
– Värm upp på spisen och drick

Variant 2
– Pressa 2 apelsiner och 1 citron i en kastrull
– Blanda i 1 msk honung och 1 msk bourbon-whiskey
– Värm upp och drick

apelsinDryck

Ps. Om man har ont i halsen märkte jag att det sura river lite, man kan då öka på socker eller honung för att mildra.

Posted in Uncategorized

Brooklyn Local 1

En av våra favoriter här hemma är skivad, stekt chorizo med stuvad potatis. En enkel och lite spicy husmansrätt som tillsammans med lite lingon och senap blir kanon . Vi kör på en chorizo med 95-procentig kötthalt som skivas och steks med lite rödvinsvinäger och en gnutta rörsocker. Den här gången använde vi färskpotatis som blandas ner i en enkel stuvning på ca 2 dl mjölk, en skvätt grädde, ca 2 msk mjöl och så salt och peppar.

chorizoBrooklyn

Vad kan då passa att dricka till husman med lite mer hetta? I kylen stod en flaska Brooklyn Local 1 och räckte upp handen.

Local1

Ölen är s.k. 100% bottle refermented, vilket betyder att all kolsyra kommer från jäsningprocessen på flaska. Gyllengul till färgen och något grumlig. Doft och smak för tankarna till belgisk öl. Fruktig med citron, aprikos, honung och lite jäst. Kanske lite åt någon krydda typ koriander också. De nio procenten alkohol märks knappt av till en början men framträder lite mer när ölen blivit lite varmare i glaset. Den här ölen gick hem alla gånger! Den passade dessutom mycket bra till maten och kommer säkert återkomma i vår kyl.

Posted in Uncategorized