Pinot Nero och Carbonara

Vi gjorde en spaghetti carbonara och passade på att öppna en flaska Les Cretes Pinot Nero 2010. Jag föll pladask för denna eleganta och otroligt välbalanserade Pinot Noir (Nero) från Valle d’Aosta, Italiens minsta vindistrikt uppe i nordväst vid alpernas fot.

Lingon, tranbär och lite syrligare körsbär tillsammans med en kryddig örtighet. Syra och frukt i fin balans. Den här flaskan kommer från en vinprenumeration från Invinitum och jag ser att de har årgång 2011 inne nu och om den är lika bra som 2010 så kan jag tänka mig att ha ett litet stash hemma av det här vinet.

Till Carbonaran funkade det bra men kanske skulle rätten varit lite saltare då syran i vinet sköt iväg en del av sötman i maten.

DSC_1764

DSC_1771 copy

This entry was posted in Uncategorized by . Bookmark the permalink.

Leave a Reply