Vinkurs, Mousserande

Igår var det avslutning på vinkursen och sista delen var mousserande viner.

Det var en bra kväll med mycket intressant info och provning. Av de provade vinerna var det de två sista, ett brittiskt vin och en champagne, som föll mig mest i smaken. Speciellt kul att testa ett vin från Storbritannien, det hade jag aldrig gjort innan. Mittenrosén var också helt ok faktiskt. Cavan och proseccon var kanske inte riktigt min kopp te. Jag tog inga anteckningar om vinerna i sig och nöjer mig därför med ovan korta beskrivning av mina upplevelser. En annan sak jag tar med mig från kvällen är att jag vill dricka/prova mer mousserande i allmänhet och kanske champagne i synnerhet :)2013-03-27 17.58.53

De provade vinerna i kronologisk ordning:
Mionetto Prosecco Extra Dry

Codorníu Selección Raventós

Rotari Rosé 2008

Ridgeview Bloomsbury 2010

Michel Turgy Brut Blanc de Blancs Grand Cru 

Kvällen till ära bjöds det även på lite chevré som gick fint ihop med flera av vinerna.
Jag tyckte vinkursen på göteborgs vinkällare var mycket bra och vi kommer säkert dyka upp på någon av deras fortsättningar eller provningar framöver!

This entry was posted in Uncategorized by . Bookmark the permalink.

Leave a Reply