Dark n Stormy

Passade på att köpa en flaska Fentimans Ginger Beer sist jag var på Systemet. Tänkte i mitt stilla sinne att det kunde vara bra att ha därhemma om det skulle falla sig som så att jag blev sugen på en Dark n’ Stormy nån dag. Och under påskhelgen inföll sig “nån dag”. För en tid sedan hittade jag en burk Ginger Beer av något jamaicanskt (tror jag) märke på Ica Maxi men det var tyvärr inte så mycket att hänga i granen. Fentimans däremot var riktigt bra! Tydlig smak av ingefäran tillsammans med lite citrus och en hint chili. Ingefäran och chilin (spansk peppar står det i innehållsförtecknignen) ger också en trevlig hetta i drycken.

DSC_1791

5cl rom. Originalet är Goslings Black Seal Rum men jag hade i Havana Club 3 años.
1 limeklyfta
Ett par stänk pressad lime om man är på det humöret
Ett gäng isbitar
Och så fyll upp med Ginger Beer.

På baren Angels Share i New York drack jag för ett par tre år sen en drink som hette Stormy Weather som i princip var en Dark n’ Stormy där de rivit ner lite färsk ingefära i. Det var mycket gott och dracks ur en kopparmugg.

This entry was posted in Uncategorized by . Bookmark the permalink.

Leave a Reply