Kung Fu Girl Riesling och kräftor

Jag köpte med med mig lite kräftor från fiskaffären på väg hem från jobbet igår. Innan jag flyttade till Göteborg var kräftor för mig insjökräftor, som man fiskat i sjön därhemma sen man var liten, men nu för tiden har det skiftat till att istället vara likställt med havskräftor. Jag har faktiskt inte ätit insjökräftor på flera år, synd och skam.

DSC_1920

Till kräftorna plockade vi fram en flaska Kung Fu Girl Riesling från Washington State i USA. En doft av citrus (mer åt lime än citron), äpplen och päron steg från det snurrade glaset. Redan på doften anade man att det var ett mycket fruktigt vin och när vi smakade besannades detta. Det var fruktigare än jag väntat mig, men absolut inte av ondo utan det var en trevlig fruktighet. Torrt och friskt. Jag tyckte mig hitta lite honungsmelon och ananas och jag läste även efteråt att just ananas stod med i SBs beskrivning. Lite mineraligt i smaken också kanske.

DSC_1941

Jag tyckte om vinet och till skaldjuren funkade det jättebra. För sina 119:- måste jag säga att det var mycket bra.

Ps. räkskalen ligger i frysen i väntan på att kokas fond på.

This entry was posted in Uncategorized by . Bookmark the permalink.

One thought on “Kung Fu Girl Riesling och kräftor

Leave a Reply