Reichsgraf von Kesselstatt 1999, charkisar och ost

Igår orkade vi inte laga någon mat så det blev den enkla, och mycket trevliga kombon charkuterier, ost och vin istället.

Vi köpte hem lite Serranoskinka, en fransk Salami och en Chorizovariant. Osten blev de säkra korten Saint Agur och Manchego.

För några månader sen, i det här inläget, skrev jag om Reichsgraf von Kesselstatt årgång 1999. Vi provade det då på den vinkurs vi gick. Igår tog vi fram en av flaskorna jag köpt för att testa till ost och charkisar. En halvtorr Riesling som fått några år på nacken kunde kanske vara fint till resonerade jag. Då som nu hittade vi blommig honung i doft och smak. Nu även röda äpplen, aprikos och lite gummi.

Reichsgraf1999 charkisarReichsgraf

Till ostarna funkade det fint, både till blåmögeln och hårdosten faktiskt. När man klickade på lite fikonmarmelad på Manchegon så kunde man kanske tänkt sig ett sötare vin men på det hela taget och till två så olika ostar måste jag säga att det var bra.

Till chorizon och salamin tyckte jag också att det gick bra, kanske på grund av syran i korvarna? Serranon däremot fick en mycket märklig metallisk efter- och bismak tillsammans med vinet. Måste fundera och läsa lite kring vad detta kan ha berott på.

Men allt som allt en jättetrevlig, rätt så mogen Riesling som överlag gick mycket bra ihop med vad vi åt. Vad mer kan man begära en lördagkväll? :)

Som smolk i bägaren dock så åkte min fru till Stockholm idag dit hennes kontor bestämt sig för att flytta och nu får hon börja veckopendla. Saknar henne redan!

This entry was posted in Uncategorized by . Bookmark the permalink.

Comments are closed.