Oxfilé och Rioja

Ytterligare en klassisk rätt kom på bordet i lördags, oxfilé, potatispuré och rödvinssås. Stekte även på lite brysselkål till. Purén blev lite klistrig och såsen skulle haft lite mer syra, annars mycket gott.

En flaska La Rioja Alta Gran Reserva 904 2000 som inhandlades på Bodegan i Rioja under vår bröllopsresa fick bli matens sällskap. Vi har druckit en del Rioja men detta var första gången vi provade en lite mer mogen sådan. En otroligt trevlig bekantskap! Kan nog vara den bästa Riojan jag druckit hittills. Den kryddiga, mogna tonen med lite tobak och en aning läder i doft och smak tillsammans med toner av torkad frukt, dill och fat med en bärigt fruktig, frisk syra gör vinet till en riktigt fin välbalanserad höjdare. Kanske att det även fanns en hint av jordgubbe månne? 2001:an finns hos systemet nu och det kommer i alla fall jag att springa iväg och köpa. Vi har även en flaska av deras flaggskepp, Gran Reserva 890, från 1995 hemma och den ser jag verkligen fram emot att prova.

LaRiojaAlta2000 oxfile

Vinet funkade ypperligt ihop med maten måste jag säga!

Till dessert hade fru B gjort en choklad-kreation från boken “Kombinera Mat och Vin” som jag fick av henne för någon vecka sen. Mycket mycket gott!!

dessert

This entry was posted in Uncategorized by . Bookmark the permalink.

Comments are closed.