Brooklyn Local 1

En av våra favoriter här hemma är skivad, stekt chorizo med stuvad potatis. En enkel och lite spicy husmansrätt som tillsammans med lite lingon och senap blir kanon . Vi kör på en chorizo med 95-procentig kötthalt som skivas och steks med lite rödvinsvinäger och en gnutta rörsocker. Den här gången använde vi färskpotatis som blandas ner i en enkel stuvning på ca 2 dl mjölk, en skvätt grädde, ca 2 msk mjöl och så salt och peppar.

chorizoBrooklyn

Vad kan då passa att dricka till husman med lite mer hetta? I kylen stod en flaska Brooklyn Local 1 och räckte upp handen.

Local1

Ölen är s.k. 100% bottle refermented, vilket betyder att all kolsyra kommer från jäsningprocessen på flaska. Gyllengul till färgen och något grumlig. Doft och smak för tankarna till belgisk öl. Fruktig med citron, aprikos, honung och lite jäst. Kanske lite åt någon krydda typ koriander också. De nio procenten alkohol märks knappt av till en början men framträder lite mer när ölen blivit lite varmare i glaset. Den här ölen gick hem alla gånger! Den passade dessutom mycket bra till maten och kommer säkert återkomma i vår kyl.

This entry was posted in Uncategorized by . Bookmark the permalink.

Comments are closed.