Mormors förkylningsdryck

Är hemma från jobbet idag, ont i hals och allmänt hängig. Kom att tänka på när jag och min bror var små och vi hälsade på mormor och morfar på gården mitt ute bland de skånska fälten. Mormor brukade då pressa citron och apelsin och blanda detta med socker och värma upp för att sedan ge oss att dricka. Det var både som förebyggande mot förkylning och som bot om vi var förkylda. Tänkte att något sådant hade ju varit gott, och kanske nyttigt, nu när man mår som man mår. Jag gjorde två egna varianter, en till frukost och en till lunch. Den sistnämnda med honung och bourbon blev nog bäst. Om det sen hjälper är en helt annan femma.

Variant 1
– Pressa 2 apelsiner och 2 lime i en kastrull
– Rör i lite socker (börja med lite och smaka av tills nöjd)
– Värm upp på spisen och drick

Variant 2
– Pressa 2 apelsiner och 1 citron i en kastrull
– Blanda i 1 msk honung och 1 msk bourbon-whiskey
– Värm upp och drick

apelsinDryck

Ps. Om man har ont i halsen märkte jag att det sura river lite, man kan då öka på socker eller honung för att mildra.

This entry was posted in Uncategorized by . Bookmark the permalink.

Comments are closed.