Corvina Enoteca

Befinner mig i Stockholm några dagar. Fru B bor och jobbar här i veckorna nu och jag passade på att åka upp en helg istället för att hon ska åka fram och tillbaka hela tiden. Det passar sig även så bra att mitt jobb har kontor i huvudstaden och jag kan arbeta härifrån några dagar.

Efter jobbet igår dröjde det någon timme tills jag skulle möta upp B och jag passade på att fördriva lite tid med att besöka Corvina Enoteca som jag läst så mycket gott om i diverse bloggar.

bild

Det var bara jag där till en början och jag slog mig ner vid ett av de små borden på trottoaren utanför. Den utomordentligt trevliga (och duktiga) sommelieren föreslog Schubert Pinot Noir från Nya Zeeland när jag nämnde att jag skulle kunna tänka mig en Pinot. Underbar, är mitt omdöme. Sval, ren och len men med bra syra! Ganska lagom fatkaraktär med lite jordgubbe och vinbär. Lite multna toner trots ungdom. Finns i bolagets beställningsortiment tipsade han om och jag kommer definitivt beställa några flaskor.

Kan varmt rekomendera Corvina Enoteca!

 

This entry was posted in Uncategorized by . Bookmark the permalink.

Comments are closed.