Pulled pork med Nils Oscar rökporter

Blev sugen på att göra Pulled pork som är så inne nu och inspirerades till stor del av ett recept från In the Kitchen, i sin tur inspirerat av Taffel. Passade dock på att göra lite egna modifieringar.

– ca 1 kg benfri fläskkarré
– 1 stor gul lök
– 4 vitlöksklyftor
– två röda pepparfrukter
– 2.5 dl Nils Oscar rökporter
– ca 1 dl coca cola
– 1 msk chipotlepasta
– 2 msk Stubbs bourbon & hickory bbq-sauce
– 3 msk ketchup
– 1 msk farinsocker
– 0,5 dl vatter
– 0,5 msk spiskummin
– 0,5 tsk torkad koriander

1. Skala och skiva lökarna ganska tjockt.
2. Blanda samtliga andra ingredienser
3. Lägg karrén i en lagom stor gjutjärnsgryta eller liknande och häll över resultatet av punkt 2
4. Lägg lökskivorna över karrén. Låt dem ligga där 1 timme och peta sedan ner dem i boten av grytan
5. Ställ in i ugnen med locket på i 125 grader och i ca 4-5 timmar eller tills köttet är så mört att det i princip faller isär bara man tittar på det
6. Efter ca 3 timmar kan man krydda lite extra
7. Ta ut grytan och dra isär kötet med exempelvis två gafflar och blanda ihop med såsen.

pulledpork1 pulledpork2

Vi åt detta med tortillabröd, guacamole och lite sallad. Det blev sjukt gott!!
En lärdom var dock att jag ska ta lite mindre vätska nästa gång, det blev lite för mycket kvar på slutet.

This entry was posted in Uncategorized by . Bookmark the permalink.

Comments are closed.